Home arrow De Auteur
Thursday, 28 September 2023
 
Main Menu
Home
De Auteur
Boeken
Fragmenten
Lezingen
Contact
De auteur PDF Print E-mail

Mijn naam is Hedwigis Campi. Ik werd geboren in Rome in het jaar 45 na Christus. Als kind leerde ik Junius kennen, de zoon van een moedige senator, die zich durfde verzetten tegen de tiran Nero… Later, toen ik het zelf tot senator had gebracht, heb ik Junius weergezien aan de baai van Napels. Hij vertelde mij zijn levensverhaal. Ik vond het zo boeiend dat ik het opschreef.

Nog later moest ik zelf vluchten voor een doldraaiende keizer. Ik ben toen naar het noorden van Gallië gevlucht, naar het vlakke land van de brede rivieren. Daar hoorde ik het verhaal vertellen van Kunjar, de zoon van een Bataafse koning…Ook dit verhaal schreef ik op.

Toen ik oud geworden was, had ik maar één zorg: hoe zouden mijn teksten bewaard blijven voor het nageslacht? Ik trok naar Veleda, een Germaanse priesteres, die de toekomst kon voorspellen. Zij wist me te vertellen dat mijn verhalen onherroepelijk verloren zouden gaan. Toen ze zag hoe ik er het hart van in was, gebruikte ze haar toverkracht. Als later ooit een schrijver de plaatsen, waar de gebeurtenissen zich afspeelden, bezocht en ze door een kijker met twee magische glazen  bekeek, dan zouden in zijn geest de verhalen weer tot leven komen… 

 

 

 
< Prev
© 2023 hedwigvandevelde.be
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.