Home arrow Boeken arrow De ring van de wraak
Thursday, 28 September 2023
 
Main Menu
Home
De Auteur
Boeken
Fragmenten
Lezingen
Contact
De ring van de wraak PDF Print E-mail

Rina kende het drietal goed. Ook bij hen thuis hadden ze een ereplaats op het huisaltaartje. Eigenlijk hoorden ze bij de familie: de jonge godin, de oudere en de oudste. Met hun mandje vruchten op schoot straalden ze rust en vertrouwen uit.

Buiten wachtte een man in een lang, grauw kleed hen op. Hij groette vriendelijk.

‘Gegroet, domina, gegroet, meisjes.'


Rina en haar broer Vindux groeien op in Feliciacum (Velzeke), een welvarend stadje in het Romeinse Rijk. Als soldaat moet Vindux de grenzen van het rijk beschermen. Maar aan de overkant van de Rijn bereiden de Chauken een aanval voor. Vindux en zijn vriend Patriks worden belast met gevaarlijke verkenningsopdrachten. Kunnen ze de Chauken tegenhouden?


Ondertussen wordt Rina verliefd op Marbex, een jonge kunstsmid. Hij ligt overhoop met zijn broer Druor. En dan wordt de streek geplaagd door brutale overvallen van een groep Gallische omstandelingen. Welke rol heeft Druor hierin? En wie is de mysterieuze druďde?


Voor Velzeke breken woelige tijden aan. Kunnen Rina en Marbex de rust herstellen?


De auteur neemt je terug naar de tijd van de "Oude Belgen". De ring van de wraak is een spannend verhaal vol mysteries en intriges waarin de wereld van de Gallo-Romeinen opnieuw tot leven komt. Een boeiende mix van geschiedenis, romantiek en spanning.


Uitgave Davidsfonds -Infodok

Voor lezers vanaf 12 jaar.

Verschijnt juni 2011.  

 

Lees een fragment.

De auteur geeft ook lezingen over dit boek.

 

Velzeke, eind 2de eeuw.
 
< Prev   Next >
© 2023 hedwigvandevelde.be
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.