Home arrow Boeken arrow Het lege ei
Wednesday, 27 September 2023
 
Main Menu
Home
De Auteur
Boeken
Fragmenten
Lezingen
Contact
Het lege ei PDF Print E-mail

Het leven van Filip Brunnelleschi.

 

De zon won aan kracht. Hier en daar dook een cipres uit de nevel op. Kijk, nu zag je beneden in het brede dal ook de klokkentoren van de dom tevoorschijn komen. Zou ooit de koepel zo in het ochtendlicht glimmen? Volgens het plan, dat nu al vele jaren onuitgevoerd op tafel lag, moest de koepel zo hoog worden als de toren. Ik zou er een kroon opzetten, dacht Filippo, zodat hij hoger wordt en koninklijk kan heersen over de stad.

Firenze, vijftiende eeuw.

 

De verlegen Filippo Brunelleschi wordt opgeleid tot goudsmid. Maar al gauw ontdekt hij zijn echte passie: architectuur. Hij wil de koepel bouwen op de dom van Firenze. Zijn bouwplan is vernieuwend en ambitieus. Hiermee moet hij wel de prestigieuze opdracht binnenhalen. Maar dat is buiten zijn rivalen gerekend. Ook Giovanni da Prato en Lorenzo Ghiberti willen de eer opstrijken. De rivaliteit tussen de mannen barst los. Een gevaarlijke strijd die over lijken gaat…

Hedwig van de Velde vertelt het boeiende levensverhaal van Filippo Brunelleschi, een geniaal architect en één van de grondleggers van de renaissance. Zijn vlotte stijl en levensechte personages brengen het bruisende Italië van de vijftiende eeuw tot leven.

 

 

Lees een fragment

vormgeving cover Wannes Van Giel
ISBN 978-90-5908-322-6

Voor lezers vanaf 12 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 
< Prev   Next >
© 2023 hedwigvandevelde.be
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.